Ε. Στυλιανίδης “Ντροπή και κομματικό παιχνίδι η πρόταση μομφής”

Ή κάπου έξω έπεσε στις προβλέψεις του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ή υπάρχει τεράστιο πολιτικό ρήγμα στην Νέα Δημοκρατία μεταξύ της γραμμής του Κυριάκου Μητσοτάκη και ορισμένων παλιών στελεχών του κόμματος που έχουν διαφορετική άποψη για τους χειρισμούς όσο αφορά το Σκοπιανό ζήτημα.
Η ιστορία ξεκινάει το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιουνίου, όπου συνέβαιναν 2 πράγματα ταυτόχρονα Α) είχε ξεκινήσει από τους βουλευτές της Ν.Δ. η συγκέντρωση υπογραφών επί του κειμένου που καλούσε τον Τσίπρα να μην υπογράψει την συμφωνία την Κυριακή στις Πρέσπες πριν αυτή πάρει την έγκριση του κοινοβουλίου, διαφορετικά θα χρησιμοποιούσε όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση της, για να σταματήσει την διαδικασία- δηλαδή θα κατεθετε πρόταση μομφής.
Β) Ταυτόχρονα στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΧΡΟΝΟΥ ο πρώην υπουργός και τέως βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έδινε συνέντευξη με θέμα το Σκοπιανό ζήτημα και αναφορικά με το ενδεχόμενο να κατατεθεί πρόταση μομφής απο την Ν.Δ. έδωσε την εξής απάντηση
“Η κυβέρνηση λειτούργησε απαράδεκτα όσον αφορά τη σχέση της με το κοινοβούλιο με τον ελληνικό λαό και με τα άλλα κόμματα, δεν ενημέρωσε, άσκησε μυστική διπλωματία εκ των υστέρων και ενώπιων τετελεσμένων τώρα έρχεται να ενημερώσει, περιφρόνησε και υποτίμησε τον ελληνικό λαό που βγήκε στο δρόμο για να διαδηλώσει την ευαισθησία του για το συγκεκριμένο θέμα αποκαλώντας τον όχλο, να κάνουμε πρόταση μομφής είναι ντροπή και μόνο να το λένε, εδώ μιλάμε για την Ελλάδα και για το μέλλον των παιδιών μας και μόνο να το λένε καθιστούν το θέμα αυτό ζήτημα κομματικής ή εσωκομματικής τους αντιπαράθεσης”.
Όπως θα διαβάσετε στην απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη και θα την ακούσετε ολόκληρη από εδώ ΡΑΔΙΟΧΡΟΝΟΣ ο κ Στυλιανίδης ζητάει την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος προκειμένου να αποφασίσει ο λαός.
Εύλογο το ερώτημα που προκύπτει…..η πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος -έστω και άμεσα- σε τι θα εμπόδιζε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην υπογράψει στις Πρέσπες την Κυριακή 17 Ιουνίου την διακρατική συμφωνία , με τον Σκοπιανό ομόλογο του;
Σαν εμπειρότατος πολιτικός ο κ Στυλιανίδης γνωρίζει πως η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ πρωθυπουργών , αποτελεί τετελεσμένο στη διεθνή πολιτική σκηνή και τα Σκόπια θα έπαιρναν άμεση πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αφαιρώντας μας το μοναδικό όπλο που έχουμε…και το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο Βουκουρέστι…δηλαδή το βέτο.
Άρα ο μοναδικός τρόπος άμυνας της αντιπολίτευσης ήταν να πέσει η κυβέρνηση πριν την Κυριακή. Ένας ο τρόπος που μπορεί να επιτευχθεί αυτό , η πρόταση μομφής.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, πλήν του κ Τσίπρα, και του κ Θοδωράκη(του οποίου οι βουλευτές που ελέγχει δεν αρκούν για να υπάρξει η απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία), κανείς άλλος δεν στήριζε την συμφωνία.
Κλειδί για την στήριξη της κυβέρνησης φυσικά ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος ή θα αναγκαζόταν να κάνει πράξη τις υποσχέσεις του και να ρίξει την κυβέρνηση ή να κάνει άλλη μια θεαματική κολωτούμπα και με την ψήφο του να στείλει τον Τσίπρα στις Πρέσπες για την υπογραφή της συμφωνίας.
Γελοία και ντροπή λοιπόν η πρόταση μομφής;
Δημοψήφισμα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που βάζει ότι ερώτημα θέλει…και ερμηνεύει το αποτέλεσμα της κάλπης όπως θέλει;
Δημοψήφισμα δεν κάναμε και το 2015? Ποιος το σεβάσθηκε;

Ας έρθουμε τώρα στο προκείμενο … σε ανύποπτο χρόνο έχω αναρτήσει άρθρα που περιγράφουν την στενή σχέση πολιτικού της Θράκης με τον Πάνο Καμμένο ενώ καίριο ρόλο παίζουν οι Ιβαν Σαββιδης και Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Ερώτημα. Ποιος θα ήταν ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που θα ξεπερνούσε κάθε όριο αυτογελοιοποιησης όσο αφορά το Σκοπιανό ζήτημα και το κόμμα του θα μηδενιζόταν δημοσκοπικά; Μήπως ο Πανούλης?
Και μήπως απο την πρόταση μομφής θα κέρδιζε πόντους και το δεξιότερο τμήμα της Ν.Δ. και θα έπαυε κάθε σκέψη για δημιουργία νέου κόμματος δεξιότερα της Ν.Δ. ?
Και μήπως από την πρόταση μομφής η Ν.Δ. θα κέρδιζε ψήφους και από το αλληλοσπαρασσόμενο ΚΙΝΑΛ , όπου Θeοδωράκης ,Ραγκούσης (ναι αυτός ο γίγαντας που σχεδίασε τους δήμους του Καλλικράτη)αλληθωρίζουν προς ΣΥΡΙΖΑ;
Ντροπή και γελοίο λοιπόν η πρόταση μομφής.
Τώρα εγω γιατί έχω την εντύπωση πως μερικοί σαφώς και προτιμούν τον Α.Τσίπρα αντί του Κ.Μητσοτάκη για πρωθυπουργό;

Δ.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας