Εορτασμός των Αγίων Αποστόλων στον οικισμό του Γλυκονερίου

Στη μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου πραγματοποιήθηκε θεία λειτουργία στο ναό που φέρει το όνομα των Αγίων στον οικισμό του Γλυκονερίου , πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελεήμονα την οποία παρακολούθησε πλήθος πιστών.
Ακολούθησε θεία λιτανεία και περιφορά της ιερής εικόνας των αγίων Πέτρου και Παύλου, στους δρόμους του οικισμού, συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας του δήμου Ιάσμου.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο πρωην δήμαρχος Ιασμου Κυριάκος Αμούτζας και η πολιτευτής της Ν.Δ.Κ Βούλα Ελευθεριάδου.

Όμως τα δρώμενα του εορτασμού της παραμονής των Αγίων Πέτρου και Παύλου δεν τελείωσαν εκεί, αφού η οικογένεια του Γλυκονεριώτη και Σαρακατσάνου στην καταγωγή Αλέξανδρου Πιστόλα, φρόντισε να αποκτήσει μια πιο παραδοσιακή χροιά.
Σε ένα πλούσιο τραπέζι με σαρακατσάνικους μεζέδες…αλλά και τσίπουρο δικής τους παραγωγής…το οποίο παρασκευάζεται με ειδικό νερό…τα σαρακατσάνικα τραγούδια πήραν και έδωσαν…απο τα χείλη του πρωτομάστορα Αλέξανδρου Πίστόλα…των γιων του Γιάννη και Δημήτρη , του ξαδέλφου τους Γιώργου Κεφάλα…αλλά και του αεικίνητου αδελφού του Αλέξανδρου, Χρήστου.

Επίτιμη καλεσμένη στο τραπέζι…η Βούλα Ελευθεριάδου…η οποία ως αργά την νύχτα, βίωνε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Σαρακατσάνικη μουσική παράδοση

Ρεπορτάζ
Στέργιος Κούτρας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας