Εκεί που ήταν ο σκύλος με την γάτα…έγιναν ζεύγος αγγέλων.

Ένας σκύλος και  μια γάτα (εδώ μέχρι και τα πρόβατα ψηφίζουν…ο σκύλος με την γάτα δεν θα ασχολιόταν με την πολιτική;) ήταν επί χρονια  μισητοί αντίπαλοι μέσα στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας κάποιου μαντριού. Αιτία της σύγκρουσης ; Όχι και καμιά σπουδαία ιδεολογική διαφορά αλλά η μάστιγα της  αρχηγικής προσωπολατρείας που κτυπά τα κόμματα.   Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο σκύλος ήταν σκληρός Καραμανλίκος (του Κώστα όχι του Κωνσταντινου) και η γάτα σκληρή Μητσοτακιά (της Ντόρας όχι του Κώστα).

Τα αλληλοκτυπήματα συνεχή για πάρα πολλά χρόνια , ώσπου  κάποια πρόσφατη στιγμή έγιναν κώλος και βρακί. Αγάπη μέχρι παρεξηγήσεως δηλαδή!   Τι είχε αλλάξει;  Πολιτικά τίποτα εκτός από την ηγεσία της  Νέας Δημοκρατίας…με το να αποκτήσει 2 εκλεγμένους προέδρους από το λαό….τον Αντώνη Σαμαρά …και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και ο σκύλος και η γάτα κατά τύχη υποστήριζαν τους υποψήφιους προέδρους που δεν εκλέχθηκαν. Ε και ;θα μου πείτε…αυτά έχει η δημοκρατία…κάποιος κερδίζει …κάποιος χάνει. Ο λαός αποφασίζει άλλωστε.  Χρέος και των νικητών και των ηττημένων η σύνθεση δυνάμεων!

Αλλά που τέτοιο πράγμα; Εδω είναι Βαλκάνια….δεν θα ανεχθούμε τώρα τα άγρια να διώξουν τα ήμερα… αυτή η φράση θα κυριαρχεί πάντα στο μυαλό των ηττημένων.

Λέει ο σκύλος 5 μπούρδες εναντίον των νικητών…βάζει και η γάτα ένα από τα γατάκια της να γράψει άλλες 5 μπούρδες …εναντίον των νικητών (ναι ήταν τόσο γενναια και θαρραλεα γάτα…που έβαλε το γατάκι της για να μην φανεί εκείνη)…και συνεχίζουν την πορεία τους σκύλος και γάτα πετώντας αγκαζέ…μεταμορφωμένοι πλέον σε αγγελούδια.

Τώρα πως γίνεται ένας σκύλος και μια γάτα να είναι αγαπημένα αγγελούδια   μόνο ένας θεός γνωρίζει… α! και δυο από τα αρσενικά γατάκια της…που στα ξαφνικά βρήκαν γάλα να αρμέγουν απο 2 σκύλους….ναι σκύλους….ο ένας μανιώδης καπνιστής και ο άλλος καλλιτεχνικής φλέβας.

Τώρα όλοι μαζί μας παριστάνουν τον παράδεισο …που χάσαμε εμείς οι άνθρωποι…και θέλουν να αποκαταστήσουν την τάξη…. Το κακό γιαυτούς όμως είναι πως όταν μιλάνε …γαβγίζουν….και προδίδονται πως δεν είναι αγγελάκια.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας