Εγκαινιάσθηκε το νέο Κέντρο “Αξίζω” του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ “Άγιοι Θεόδωροι”

Εγκαινιάσθηκε το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 το νέο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας “Αξίζω” του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ροδόπης “Άγιοι Θεόδωροι” στο Αγρόκτημα Υφαντών του Δήμου Κομοτηνής.

Στον ιδιαίτερα συγκινητικό χαιρετισμό της , η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα. Νατάσσα Λιβεριάδου, δήλωσε πως ένας στόχος 35 χρόνων επιτεύχθηκε, και η νέα μονάδα του “Αξίζω” είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τα παιδιά του Συλλόγου. Αυτή η νέα μονάδα είναι μόνο η αρχή, αφού πρόθεση είναι να δημιουργηθούν δίπλα και διαμερίσματα στα οποία θα φιλοξενούνται τα παιδιά του Συλλόγου.

Στον νέο ιδιόκτητο χώρο ο Σύλλογος υλοποιεί ειδικά προγράμματα ανάπτυξης των ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των ενηλίκων ΑμεΑ νοητικής υστέρησης, όπως ψυχοθεραπεία, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ψυχαγωγία, φυσική αγωγή, κ.α.

Το κτίριο αφιερώθηκε στον αείμνηστο Νικόλαο Κάρρα, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το όνομα του, δίνοντας στο Σύλλογο λίγο πριν φύγει από τη ζωή ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την περάτωση του νέο Κέντρου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων, ενώ σε αυτόν παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Ροδόπης, κ.κ. Ιλχάν Αχμέτ, Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, οι Αντιδήμαρχοι, κ. Γιάννης Μουρτίδης και Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο Ταξίαρχος της 29ης Ταξιαρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τάκης Χαρίτου, η αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου, κα. Ελένη Λαφτσή, ενώ από τη Νέα Δημοκρατία Ροδόπης παρευρέθηκε μόνο η Πολιτευτής, κα. Βούλα Ελευθεριάδου.

Στο εσωτερικό του Κέντρου υπήρξε ένα μπαζάρ με δημιουργίες των παιδιών του Συλλόγου, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκε στους παρευρισκόμενους γεύμα. Ακόμη, στη σκηνή έλαβε χώρα ένα “σκετσάκι” από τα παιδιά του Συλλόγου, ενώ μουσική έπαιξαν αφιλοκερδώς οι “Λαλητάδες”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας