Δ. Καρασταύρου: Τα χρήματα των εργαζομένων θα αποδοθούν άμεσα-Λήγει η αντιπαράθεση

Η πολυαναμενόμενη απόφαση για την υπόθεση των 55 υπαλλήλων της ΔΕΥΑ Κομοτηνής εκδόθηκε χθες από το Εφετείο, η οποία δικαιώνει τους εργαζομένους, που διεκδίκησαν δικαστικά τα χρήματα που τους κρατήθηκαν. Το ποσό αγγίζει κατά προσέγγιση τα 2 εκατομμύρια ευρώ και, μετά τη χθεσινή απόφαση, αναμένεται να δοθεί στους εργαζομένους.

Για το ιστορικό της υπόθεσης, να υπενθυμίσουμε πως οι εργαζόμενοι είχαν δικαιωθεί από πρωτόδικη απόφαση, αλλά μετά την έφεση, που έκανε η επιχείρηση, η υπόθεση πέρασε στο Εφετείο και εκδικάστηκε χθες.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, κ. Δημήτρης Καρασταύρου, μιλώντας μας χθες δήλωσε τα εξής: «Τα χρήματα έχουν συγκεντρωθεί από την επιχείρηση και είναι άμεσα διαθέσιμα και θα αποδοθούν. Λήγει, έτσι, μια διαδικασία και μία αντιπαράθεση, τρόπον τινά, η οποία υπήρξε υποτίθεται μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων. Για εμάς δεν ήταν αντιπαράθεση, ήταν η εφαρμογή των μνημονιακών νόμων. Δικαίωμα τους ήταν να προχωρήσουν και να διεκδικήσουν αυτά, τα οποία πίστευαν ότι δικαιούνταν και, όπως φάνηκε, δικαιώθηκαν σε δύο βαθμούς (πρωτοδικείο και εφετείο).»

Με τον Δήμο να έρχεται σε δύο μήνες σε εκλογές και, κατά συνέπεια, να μην υπάρχει βεβαιότητα αν η σημερινή διοίκηση παραμείνει στο «τιμόνι», ερωτηθείς ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ για την κατάσταση που θα παραδοθεί η επιχείρηση μετά τις εκλογές του Μαΐου, υποστήριξε πως, αν δεν υπήρχε το ζήτημα των εργαζομένων, στους οποίους τώρα η επιχείρηση οφείλει να εξοφλήσει το χρέος των 2.000.000, τότε η επιχείρηση θα παραδιδόταν με ξεκάθαρο θετικό πρόσημο και, χωρίς χρέη, παρ’ όλο που, σύμφωνα με τον ίδιο, η σημερινή διοίκηση παρέλαβε την ΔΕΥΑΚ με 20 εκατομμύρια χρέη.

Η διοίκηση έχει διακανονίσει τις οφειλές που υπάρχουν, σύμφωνα με τον κ. Καρασταύρου, και η επιχείρηση αρχίζει να ξαναβρίσκει το βηματισμό της. Ακόμη, ο πρόεδρος τόνισε πως εκκρεμούν και θετικές αποφάσεις για τη ΔΕΥΑΚ, όπως αυτή της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, που θα αγγίξει το 1.500.000 ευρώ. «Ασκώντας μία διοίκηση συνετή, χωρίς μεγάλα ανοίγματα, κοιτάζοντας να γίνουν τα έργα με συγχρηματοδοτούμενους πόρους της ΕΕ, πετυχαίνεται οικονομία κλίματος, με αποτέλεσμα να εξοικονομούνται πολλά χρήματα», είπε στη συνέχεια ο κ. Καρασταύρου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας