Δεν έμεινε ευχαριστημένος ο Τοψίδης από την ομιλία Μητσοτάκη στην Ξάνθη

Οι πολιτικές παρουσίες στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ξάνθη ήταν πολλές και είναι δύσκολο να μην σχολιαστούν. Και φυσικά σε μία τέτοια εκδήλωση είναι δύσκολο να μην παρατηρήσει κανείς και σε ποιες θέσεις κάθισαν οι παρευρισκόμενοι. Για να δούμε ποιους είδαμε στις δύο πρώτες σειρές: από τη μία πλευρά Bουλευτές της ΠΑΜΘ και πρώην βουλευτές, υποψήφιοι ευρωβουλευτές και άλλοι. Από την άλλη είδαμε την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ελένη Δημούδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και εκτελούντα χρέη Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Κώστα Κινατζίδη και Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, την πολιτευτή της ΝΔ Βούλα Ελευθεριάδου, Δημάρχους, υποψήφιους δημάρχους, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους  και άλλους πολλούς.

Αλλά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι πίσω σειρές στις οποίες βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης, με το επιτελείο του, δηλαδή τον Αντιπεριφερειάρχη (σε παύση καθηκόντων) Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιο Μωραΐτη και άλλους.

Όπως καταλάβατε το πε και το κανε ο Τοψίδης. Παρευρέθηκε όντως στην ομιλία Μητσοτάκη. Αυτό που δεν μπόρεσα να καταλάβω ήταν το γιατί. Ίσως δεν περίμενε πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα πάρει τόσο ξεκάθαρη θέση υπέρ του Χρήστου Μέτιου. Όμως, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα ζήτησε από τους ανθρώπους της ΠΑΜΘ να εμπιστευτούν τον Χρήστο Μέτιο, προς τον οποίο δήλωσε πως έχει κι αυτός αμέριστη εμπιστοσύνη,  φαίνεται πως το τοπίο χάλασε για τον Τοψίδη, τόσο που δεν περίμενε στο τέλος να χαιρετήσει τον κ. Μητσοτάκη, ώστε να αποθανατιστεί η στιγμή. Μάλλον γιατί δίπλα στον πρόεδρο της ΝΔ βρισκόταν ο περιφερειάρχης, δεχόμενος τους χαιρετισμούς των παρευρισκόμενων. Και τι να έλεγε τότε ο Τοψίδης;

Το ζήτημα δεν τελειώνει εκεί. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των τριών γαλάζιων βουλευτών της ΠΑΜΘ και του Δημήτρη Πέτροβιτς, τον οποίο κάλεσε ο Λευτέρης Αυγενάκης στο βήμα, μετά και την απόφαση να συμπορευτούν Μέτιος-Πέτροβιτς στις εκλογές. Εκείνη τη στιγμή φάνηκε ξεκάθαρα μια δυσφορία από ορισμένους προς τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, την οποία βέβαια είχαν εκφράσει με «καυστικά» σχόλια στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο οποίος ανέλυσε το σχέδιο του για την ΠΑΜΘ, για το οποίο στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και συμπορεύεται με την δική του σκέψη.

Αλλά ενδιαφέρον παρουσίασε το γεγονός πως, όταν σηκώθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα, όλη η αίθουσα σηκώθηκε όρθια και χειροκροτούσε, εκτός από τον Τοψίδη και το επιτελείο του, που αδιάφοροι και καθιστοί κοιτούσαν τα κινητά τους. Επόμενο και σίγουρα το φαντάζεστε όλοι πως ούτε κατά τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Χρήστο Μέτιο δε χειροκροτούσε η «Περιφερειακή Σύνθεση».

Ο αγώνας έληξε, λοιπόν, υπέρ του Χρήστου Μέτιου, με την αντίπαλη ομάδα να εγκαταλείπει το χώρο της ομιλίας, χωρίς να παίξει στις καθυστερήσεις.

ΜΓ

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας