Δήλωση Φ Κουβέλη μετα μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, στο Μέγαρο Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια διεξοδική συζήτηση αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις. Ουσιαστικά επρόκειτο για μια ενημερωτική διαδικασία. Εκείνο το οποίο επιλέγεται είναι η όποια αποκρατικοποίηση θα πρέπει να εξασφαλίζει την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, θέσεις εργασίας, ουσιαστικές επενδύσεις και, προφανώς, με όρους και κανόνες νομιμότητας και διεθνούς διαφάνειας.

Δημοσιογράφος: Συμφωνήσατε να αλλάξουν τα νομοθετήματα εκείνα τα οποία προβλέπουν σε επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα 51 % της συμμετοχής να είναι δημόσιο και να μην επιτρέπεται πάνω από 20% συμμετοχή σε ιδιώτη;

Φ. Κουβέλης: Όχι. Δεν έγινε καμιά συζήτηση γι αυτό το θέμα. Έγινε αναφορά στα προωθούμενα μεγέθη των αποκρατικοποιήσεων, χωρίς να υπάρξει η οποιαδήποτε εξειδίκευση.
Ήταν μια πρώτη ενημέρωση, η οποία βεβαίως θα συνοδευτεί και από τις συνεργασίες μας για την εξειδίκευση των προωθούμενων αποκρατικοποιήσεων.
Επιλέγω, για μια άλλη φορά, να τονίσω ότι εκείνο που συμφωνήθηκε είναι η διαφάνεια, η νομιμότητα, η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και προφανέστατα να υπάρξουν επενδύσεις που θα δώσουν θέσεις εργασίας.

Δημοσιογράφος: Μιλήσατε για τη χθεσινή συνάντηση με την τρόικα;

Φ. Κουβέλης: Όχι. Δεν έγινε καμία συζήτηση για τα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει την Έκθεση που θα απευθύνει στην τρόικα και είναι προφανές ότι θα ενημερωθούμε στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Δημοσιογράφος: Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συζητήσατε;

Φ. Κουβέλης: Όχι. Δεν έγινε καμία αναφορά. Αυτά που περιέγραψα είναι ακριβώς αυτά που συζητήσαμε.

Δημοσιογράφος: Θα δώσετε κατάλογο επιχειρήσεων προς άμεσες αποκρατικοποιήσεις;

Φ. Κουβέλης: Όχι. Ανακοίνωση δεν θα υπάρξει μέσα σε αυτή την εβδομάδα. Άλλωστε επρόκειτο για μια πρώτη ενημερωτική συνάντηση.
Θα πρέπει να προωθηθεί η σχετική αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων και τότε θα υπάρξει οπωσδήποτε γνωστοποίηση προς τον ελληνικό λαό και βεβαίως πάντοτε στο πλαίσιο της διαφάνειας και της οφειλόμενης νομιμότητας έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να γνωρίζει τι ακριβώς επιδιώκουμε με αυτές τις μεταρρυθμίσεις και με αυτές τις αποκρατικοποιήσεις».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας