Για πρώτη φορά στα έδρανα του Δ.Π.Θ. εισάγεται η διδασκαλία της Ποντιακής Διαλέκτου

Για πρώτη φορά η Ποντιακή Διάλεκτος εισάγεται ως μάθημα στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο και, μάλιστα, την εισάγει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών.
Την είδηση πληροφορηθήκαμε από τον  αναπληρωτή Καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Ηλία Πετρόπουλο, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
Στην ανάρτηση του γράφει σχετικά:
Η σημερινή Συνέλευση των Καθηγητών του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ., επικύρωσε την απόφασή της και οριστικοποίησε την εισαγωγή από το νέο Ακαδημαϊκό Πρόγραμμα Σπουδών 2018-2019 ενός νέου μαθήματος με τίτλο “Εκμάθηση της Ποντιακής διαλέκτου Ι& ΙΙ” στο χειμερινό εξάμηνο (Γ΄) και στο εαρινό εξάμηνο (Δ΄) με επόπτη καθηγητή τον Ηλία Κ. Πετρόπουλο.
 
Την πρόταση κατέθεσε ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματός μας σε αγαστή συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών. Ελπίζουμε ότι η εισαγωγή για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά ενός τέτοιου μαθήματος θα συμβάλλει στην διατήρηση, την επιστημονική μελέτη και την εμβριθέστερη έρευνα της ποντιακής διαλέκτου.
 
Πολλά συγχαρητήρια στον Σύλλογο των Φοιτητών μας για την επιτυχία αυτή!
 
Το Τμήμα μας είναι το κατ’ εξοχήν και καθ’ ύλην αρμόδιο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα της χώρας μας για την διδασκαλία της ποντιακής διαλέκτου διότι τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ευρύτερη λεκάνη του Ευξείνου Πόντου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας