Για μια «Νέα Περιφέρεια» βάζει πλώρη ο Δημήτρης Πέτροβιτς

Με παρονομαστή την αγάπη για τον τόπο έγινε πριν λίγο στην Κομοτηνή η πρώτη επίσημη παρουσίαση του λογοτύπου της παράταξης της «Νέας Περιφέρειας» και του βασικού προγράμματος από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, κ. Δημήτρη Πέτροβιτς.

Ο κ. Πέτροβιτς δήλωσε πως βασικός του στόχος είναι η διοίκηση μιας περιφέρειας που τον πρώτο λόγο θα έχουν οι πολίτες, μακριά από κόμματα και από οποιεσδήποτε άλλες εξαρτήσεις. Ο συνδυασμός «Νέα Περιφέρεια» θα απαρτίζεται από νέα πρόσωπα με μία δυναμική που θα προκύπτει από διαφορετικές πολιτικές απόψεις.

Ως βασικό του άξονα για τη διοίκηση που επιθυμεί θέτει το «Κόμμα μας είναι ο τόπος μας». Αυτό θα είναι και η «Νέα Περιφέρεια». Μια περιφέρεια που θα συμμετάσχουν νέοι σε ιδέες άνθρωποι, ενεργοί πολίτες που για χρόνια δεν δραστηριοποιήθηκαν αλλά έχουν ένα ωφέλιμο φορτίο μέσα από την επαγγελματική τους ενασχόληση, μέσα από τη συμμετοχή τους στα κοινά και έχουν διακριτό στίγμα στην κοινωνία.

Για την επόμενη περίοδο μέχρι και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, τόνισε πως θα είναι καθοριστική και τα ερωτήματα που τίθενται είναι σημαντικά. Για την εξάλειψη του περιβάλλοντος αβεβαιότητας που κυριαρχεί σήμερα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ζητά την ψήφο των πολιτών ο κ. Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ένας ακόμη βασικός στόχος του υποψήφιου Περιφερειάρχη είναι μια συνυφασμένη πορεία της Περιφέρειας ΑΜΘ και της Ευρώπης. Για να γίνει αυτό, ο κ. Πέτροβιτς θέτει στο κέντρο δύο χαρακτηριστικά, τη γνώση και την εμπειρία, τα οποία, όπως τόνισε, ο ίδιος διαθέτει από την προσφορά του στα χρόνια που ο ίδιος υπηρετεί την αυτοδιοίκηση.

Στα ερωτήματα για την απομάκρυνση του από την «Περιφερειακή Αναγέννηση» και τη ρήξη της συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη, κ. Χρήστο Μέτιο, ο κ. Πέτροβιτς έκανε λόγο για διάσπαση ενότητας μέσα στην παράταξη από το 2016, που ανέλαβε τα καθήκοντα του αρχηγού ο κ. Μέτιος, και για αναταράξεις μεταξύ των μελών της διοίκησης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα δεν βοήθησαν στο να μπορέσουν να επιτευχθούν τα ποθητά αποτελέσματα.

Για την εικόνα της ΑΜΘ μέχρι σήμερα, εξέφρασε την άποψη του ότι καθυστέρησαν αρκετά ζητήματα, που θα έπρεπε να διευθετηθούν νωρίτερα, ώστε να υπάρχει αυτή τη στιγμή περισσότερο μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας