Γιατί “χτυπάνε” τον Μέτιο?

Εδώ και αρκετό καιρό διαβάζουμε μια σειρά από αρνητικά άρθρα και σχόλια σε επιλεκτικά ΜΜΕ και ιστοσελίδες της Α.Μ.-Θ.
Όλα κινούνται πάνω κάτω στο ίδιο μοτίβο…. Ανίκανος ο κ Μέτιος και μη αποδεκτός από την πλειοψηφία των κατοίκων της περιφέρειας.
Η αλήθεια είναι πως ο περιφερειάρχης δεν έχει το επικοινωνιακό χάρισμα , του γνωστού είδους των λαοπλάνων πολιτικών κι ούτε τον υποστηρίζει κανένα οργανωμένο γραφείο τύπου. Προτιμά να διοικεί τεχνοκρατικά παρά επικοινωνιακά. Είναι αλήθεια πως ο λαός δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιου είδους πολιτικούς, και άρα είναι ευκολόπιστος σε ότι του πλασάρουν , και φυσικά τα επικοινωνιακά κοράκια δεν αφήνουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Λογικό να υπάρχουν πολιτικές φιλοδοξίες από τον καθένα…εξ άλλου ποιος από όλους εμάς δεν θεωρεί τον εαυτό του ως τον καταλληλότερο πολιτικό του πλανήτη; Είναι ίδιο χαρακτηριστικό του Έλληνα να είναι ο καλύτερος , να μην σηκώνει μύγα στο σπαθί του, και φυσικά να άρχει.
Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος όμως…μια που καμιά προσωπική φιλοδοξία δεν θα μπορούσε να βρει βάση αν δεν είχε και την δέουσα πολιτική στήριξη από πίσω. Και ποια είναι αυτή η πολιτική στήριξη; Μα φυσικά το πολιτικό κατεστημένο που είχε μάθει άλλο τρόπο διακυβέρνησης , που ήθελε εσαεί την εξουσία με όποιο κόστος, που πατούσε επί πτωμάτων για να ανέβει ένα σκαλί παραπάνω, που έβαζε το προσωπικό όφελος πάντα πάνω από το συνολικό.
Και ναι…εδώ και πάνω από 6 μήνες κυοφορείται ένα σχέδιο που αυτοί που το συνέλαβαν το θεωρούν ικανό ώστε η περιφέρεια να αλλάξει χέρια. Φυσικά δεν θα μπει απέναντι από τον κ Μέτιο κάποιος από αυτά τα ονόματα της παράταξης του τα οποία ακούγονται. Πολύ πιθανόν να μην κατεβούν καν σαν υποψήφιοι.
Φυσικά όλα τα παραπάνω μπορούν να ακυρωθούν υπό μία προϋπόθεση ….να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές πριν τις αυτοδιοικητικές. Τότε αντίπαλος του Χ. Μέτιου θα είναι μάλλον ο Κ Κατσιμίγας και οι νυν «αντάρτες» θα έχουν κρυφθεί στα λαγούμια τους.
Αν όμως οι περιφερειακές εκλογές γίνουν μαζί ή πριν τις βουλευτικές…τότε όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοικτά ως προς αντίπαλο ,του νυν περιφερειάρχη.
ΥΓ1
Και όποτε τον βλέπω τον περιφερειάρχη του λέω… Κάνε και εσυ βρε παιδί μου μερικές μελέτες να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου.
ΥΓ2
Φοβού τους πρώην υπουργούς(και είναι πάνω από δύο) και δώρα φέροντες.
ΥΓ 3
Ε να μην πω και ένα στραβό; Ε το λέω… εντελώς λάθος η μέχρι τώρα διαχείριση του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής.

Δ.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας