«Βαλκανικά Μαγειρέματα» στο σπήλαιο Τριγώνου Ορεστιάδας

Πλούσιες εκδηλώσεις με θέμα : «Βαλκανικά μαγειρέματα στο Τρίγωνο» ,που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ένωσης Συλλόγων Γυναικών Έβρου και του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Τριγώνου «Η Γαία» στο Σπήλαιο Τριγώνου Δ. Ορεστιάδας θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 31 Αυγούστου έως και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου.
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάπτυξη τουριστικού ενδιαφέροντος για την περιοχή με την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και των τοπικά παραγομένων προϊόντων.
Για το σκοπό αυτό έχει καταρτιστεί ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει από έκθεση τοπικών προϊόντων, μουσικές βραδιές, ενημερωτικά σεμινάρια και φυσικά σεμινάρια μαγειρικής που θα σας μυήσουν στην Βαλκανική κουζίνα.
Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων είναι το Εμπορικό και βιοτεχνικό επιμελητήριο Ανδριανούπολης, η Ένωση εστιατόρων μαγείρων Σταραζαγόρας, το Εμπορικό και βιοτεχνικό επιμελητήριο Σταραζαγόρας με την ενίσχυση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, του Δήμου Ορεστιάδας, του Επιμελητηρίου Έβρου και της Ένωσης πολιτιστικών φορέων Έβρου.

Το πρόγραμμα :

Παρασκευή 31/8/2012
19.00 έως 21.00 -«Παιχνίδια με ζυμάρια» με τη συμμετοχή παιδιών της περιοχής και συντονιστή τον executive chef και καθηγητής σχολής τουριστικών επαγγελμάτων Νικόλαο Φωτιάδη.
21.00 Διοργάνωση Θρακιώτικης βραδιάς με το συγκρότημα του Αλέξη Παρτινούδη
Έκθεση τοπικών προϊόντων από 15 τοπικές επιχειρήσεις
Σάββατο 1/9/2012
19.00 έως 21.00 -Επίδειξη ανοίγματος παραδοσιακού φύλλου από μάστορες Έλληνες ,Βουλγάρους και Τούρκους και η ανάδειξη των κοινών χαρακτηριστικών
21.00 «Επίδειξη εφαρμογών παραδοσιακού φύλλου στην σύγχρονη γαστρονομία από τον chef της Ελλάδας Φωτιάδη Νικόλαο, Βουλγαρίας Σβετεζαρ Νένοφ και Τουρκίας Kemal kilic
Έκθεση τοπικών προϊόντων από 15 τοπικές επιχειρήσεις

Κυριακή 2/9/2012
Ημερίδα με θέμα « Κοινές διατροφικές συνήθειες των λαών της περιοχής» 09.30- 16.30
– Ακαδημαϊκός Κρουμ Γκεοργκίεβ- εθνολόγος , μουσικολόγος , μέλος της διεθνούς ακαδημίας παραδοσιακής τέχνης
– Σούλα Μπόζη –ερευνήτρια και συγγραφέας
-Yolku Varlik – Πανεπιστήμιο Σηλυβρίας , λαογράφος
Απογευματινή συνεδρίαση
«Συμβολή της τοπικής γαστρονομίας στην τουριστική και αγροτική ανάπτυξη »
Συμμετέχουν ομιλητές:
-Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
– Executive Chef Νικόλαος Φωτιάδης
– Executive Chef Svetozar Nenof
– Executive Chef Krasimir Iovtsev
– Executive Chef Kemal kilic
– Gönül Akgül καθηγήτρια – εθνολόγος
– Κουτούπα Καλλιόπη Εκπρόσωπος Slow Food east Salonika
Έκθεση τοπικών προϊόντων από 15 τοπικές επιχειρήσεις
Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους «ΤΑΚΙΜ» θα παρουσιαστούν μουσικές και τραγούδια από τα Βαλκάνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας