Απέσυρε την πρόθεση του για την βουλευτική υποψηφιότητα ο Κώστας Ιατρίδης

Με μια αιχμηρή επιστολή η οποία στρέφεται κυρίως κατά του πολιτικού κατεστημένου της  Ν.Δ. της Ροδόπης , αλλά και των κομματικών αγκυλώσεων που που παραμένουν εντός της ΝΔ ο Αντιπτέραρχος Ε.Α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης ανακοίνωσε πως δεν προτίθεται να συνεχίσει να θέτει τον εαυτό του ως υποψήφιο για μια εκ των 5 θέσεων του ψηφοδελτίου της ΝΔ στη Ροδόπη.

Και πως μπορεί να του ρίξει κάποιος άδικο, μια που πραγματικά ο πολιτικός συναγωνισμός εντός στη Ν.Δ. στην Ροδόπη , εδώ και αρκετά χρόνια είναι άνισος μεταξύ των υποψηφίων. 

Το ποτήρι φαίνεται να ξεχείλισε στην προ εβδομάδας συγκέντρωση του διοργάνωσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Ξυλαγανή-απ όπου και η καταγωγή του κ Ιατρίδη- όπου αυτοαναγορεύθηκε ως υποψήφιος βουλευτής, ενώ δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα χρίσματα από τον πρόεδρο του κόμματος κ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος και σε κάθε ευκαιρία υπενθυμίζει πως κανείς δεν μπορεί να προτρέχει και να θεωρεί σίγουρο τον εαυτό του. Ανά την Ελλάδα όλοι οι μη ενεργεία βουλευτές φέρουν τον τίτλο του πολιτευτή, πλην ενός;

Ανισότητα επίσης στις επισκέψεις διαφόρων βουλευτών της Ν.Δ. στην Ροδόπη , όπου αρκετοί απ αυτούς , εκθειάζουν το έργο του Στυλιανίδη ευχόμενοι την επάνοδο του στη βουλή, μη κρατώντας ούτε τα προσχήματα απέναντι στους άλλους 4 υποψηφίους του ψηφοδελτίου.

Ανισότητα επίσης και από την τοπική ΝΟΔΕ που θεωρητικά αν και προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες , πρακτικά στην πλειονότητα των εκδηλώσεων της , αφήνει να καπελώνεται από τον πρώην υπουργό και βουλευτή , με αποκορύφωμα την πρόσφατη επίσκεψη του κλιμακίου της ΝΔ υπό τον πρώην Πρόεδρο κ Πλακιωτάκη στη Ροδόπη.

Αν θέλουμε να παραθέσουμε όλες τις ανισότητες θα βρούμε άπειρες, τις οποίες φυσικά και γνωρίζουν οι Ροδοπίτες αλλά μάλλον δεν τις γνωρίζουν στα κεντρικά της ΝΔ .

Ευκαιρία η επιστολή του κ Ιατρίδη ,αν όχι να τους ταρακουνήσει, να τους υποψιάσει κάπως.

Δ.Κ.

Ακολουθεί όλο το κείμενο της επιστολής

“Η ΝΔ παρακολουθώντας  την  έντονη ενασχόληση μου  με τα θέματα της Θράκης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ,αλλά και συνεκτιμώντας  τη  μεγάλη μου  εργασιακή και Διοικητική εμπειρία, αλλά και το ήθος μου,  με παρότρυνε και με ενθάρρυνε να ασχοληθώ  πιο ενεργά και να θέσω υποψηφιότητα στο Ν. Ροδόπης, έναν Νομό δύσκολο με τεράστια και  ανεπίλυτα χρόνια προβλήματα  αλλά και με ιδιαιτερότητες .

Θεώρησα εθνική υποχρέωση αλλά και καθήκον μου να δεχτώ και να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, όπως άλλωστε το έκανα σε όλη την επαγγελματική μου πορεία, ώστε η περιοχή να ανακτήσει όλα όσα έχασε τα προηγούμενα χρόνια. Και δέχτηκα αυτή την πρόκληση,  επειδή είμαι και από τη Ροδόπη και συγκεκριμένα από την Ξυλαγανή και επειδή πραγματικά ήταν μεγάλη τιμή για μένα  .

Δυστυχώς όμως ,και  μετά από έντονο προβληματισμό , δεοντολογικοί  λόγοι  οι οποίοι δεν συνάδουν με τις αρχές μου και τη νοοτροπία μου , καθότι παραβιάζονται οι αρχές των ίσων ευκαιριών και  μεταχείρισης , δεν  μου επιτρέπουν   να συνεχίσω  ως υποψήφιος.

Αλαζονικές συμπεριφορές  και συμπεριφορές που δεν εμπεριέχουν σεβασμό και αναγνώριση , δεν μπορεί να είναι ανεκτές , ούτε και αποδεκτές.

Στεναχωριέμαι πραγματικά  που όλα  αυτά τα  χρόνια  η  περιοχή μας  με τις τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές  δεν μπόρεσε να κατακτήσει όλα όσα έπρεπε και  μπορούσε.

Το θέμα της Θράκης είναι μείζον Εθνικό θέμα και δυστυχώς δεν αντιμετωπίστηκε με τη δέουσα σοβαρότητα διαχρονικά από τους πολιτικούς της περιοχής και από το πολιτικό σύστημα της χώρας γενικότερα.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ,όπως άλλωστε έκανα 38 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία , για την Πατρίδα μου και ειδικότερα για τον τόπο μου τη Ροδόπη  και  τη Θράκη μας, ίσως από άλλο πεδίο μάχης. Θα συνεχίσω να ομιλώ  για Πατρίδα –Θρησκεία –Οικογένεια,  αδιαφορώντας αν  κάποιοι ενοχλούνται.

Η Ροδόπη χρειάζεται ενωμένη προσπάθεια, και πάνω από όλα δυνατή και μάχιμη φωνή που δυστυχώς  δεν είχε μέχρι τώρα. Χρειάζεται νέα πρόσωπα και νέους ανθρώπους  άφθαρτους, με αξιόλογη επαγγελματική διαδρομή  και    εργασιακή εμπειρία για να  δώσουν λύσεις και για να μπορούν να κατανοήσουν τον πόνο και τον κόπο των  δοκιμασμένων Ροδοπαίων  πολιτών .

Χρειάζεται  πολιτικούς  που να μπορούν να δώσουν όραμα και ελπίδα. Γιατί  η Ροδόπη χρειάζεται  νέα ελπίδα, χρειάζεται  αλλαγή σελίδας. Χρειάζεται πολιτικούς που δεν βλέπουν την πολιτική ως επάγγελμα ή οικονομική αποκατάσταση, αλλά ως καθήκον  συνεισφοράς  στην κοινωνία και τον τόπο τους .

Θέλω δε, να διαβεβαιώσω όλους αυτούς που γνώρισα, με εμπιστεύτηκαν  και στήριξαν την προσπάθειά μου όλο αυτό το διάστημα , ότι θα είμαι δίπλα τους και θα συνεχίσουμε μαζί να αγωνιζόμαστε ενωμένοι  για την Ροδόπη μας , για τη Θράκη μας, γιατί οι εξελίξεις το επιβάλλουν.

Αντιπτέραρχος (Ι) εα. Κων/νος  Ιατρίδης

Επίτιμος Διοικητής ΔΑΥ

Επίτιμος Πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας

Γενικός Γραμματέας Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας

Μέλος του Τομέα Άμυνας  ΝΔ

Πρόεδρος Συλλόγου Ξυλαγανιωτών Αθηνών”

Αντιπρόεδρος Πανθρακικής  Ομοσπονδίας  Νοτίου Ελλάδος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας