Ανακοίνωση της Φ. Καζάκου για την υποβάθμιση του Δ.Π.Θ

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε με προβληματισμό και ανησυχία τις εξαγγελίες και τις προθέσεις του Υπουργού Παιδείας κου Γαβρόγλου σχετικά τη δημιουργία νέου Τμήματος Νομικής στην Πάτρα καθώς επίσης και την συγχώνευση του ΤΕΙ ΑΜΘ με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και όχι με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο όπως αρχικά είχε συζητηθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένωση των ΤΕΙ ΑΜΘ με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο θα δημιουργούσαν ένα πολύ δυνατό εκπαιδευτικό ίδρυμα και ταυτόχρονα θα ενισχύονταν πολύ περισσότερο ο ρόλος του Πανεπιστημίου στην περιοχή μας και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
Σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό και με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση του Υπουργού κου Γαβρόγλου διαπιστώνουμε για ακόμη μια φορά το Αθηναϊκό κράτος και η Ελληνική Κυβέρνηση να αποδυναμώνουν την τοπική κοινωνία σε οικονομικό, πνευματικό και κοινωνικό επίπεδο.
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο αποτέλεσε όλα τα προηγούμενα χρόνια πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης για την περιοχής μας, και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα και τη δυναμική του.
Εκφράζω έντονα την αντίθεσή μας, για τις όποιες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και ζητώ από όλους τους περιφερειακούς και τοπικούς φορείς, την έγκαιρη κινητοποίηση προκειμένου να μη βρεθούμε ενώπιων δυσάρεστων και τετελεσμένων γεγονότων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας