Έρχεται το 1ο Υπαίθριο Φεστιβάλ για παιδιά από τη ΔΚΕΠΠΑΚ

Το 1ο Υπαίθριο Φεστιβάλ για παιδιά θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή το διήμερο 7-8 Σεπτεμβρίου 2018 υπό την αιγίδα της ΔΚΕΠΠΑΚ με τη συνεργασία των κυριών  Σόφτα Χριστίνας και Κυρέζογλου Ελευθερίας, οι οποίες κατέθεσαν στο Δήμο και τη συγκεκριμένη πρόταση. Τονίζεται ότι το Φεστιβάλ είναι δωρεάν και απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγίου, Δημοτικού και Γυμνασίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WE GROW

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/09(απόγευμα)

17:00

Χώρος  :Τσίρκο

LaPetiteMargueriteO πλανήτης που φτιάχτηκε από φούσκες”

Με στοιχεία από το θέατρο, τον χορό και την τέχνη του θεάτρου δρόμου, η καλλιτεχνική ομάδα LaPetiteMarguerite δημιουργεί μια συμμετοχική performance σαπουνόφουσκας, ένα θεαματικόshow γεμάτο τεράστιες σαπουνόφουσκες που ζωντανεύει και ενεργοποιεί το παραμυθιακό, την φαντασία, το όνειρο. Ένα διαδραστικό παιχνίδι που εξελίσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια του show ανάμεσα σε κοινό και ερμηνευτές και σκορπά άπειρη  μαγεία, χαμόγελα και φυσικά εκατομμύρια σαπουνόφουσκες.

18:30

Χώρος  :Αμφιθέατρο

Κουκλοθίασος ΝΙΣΤΑ “Οι γείτονες”

Η ομαλή συνύπαρξη των γειτόνων ήταν ανέκαθεν δύσκολη υπόθεση. Εδώ παρακολουθούμε την ιστορία δύο γειτόνων ορκισμένων εχθρών. Τον Παντελή και τον Κότα. Σύμμαχοί τους στη διαμάχη τα πιστά σκυλιά τους. Οι άγρυπνοι φύλακες των  σπιτιών τους. Ο έρωτας έρχεται να ανατρέψει την κατάσταση και τις σχέσεις των δύο άσπονδων εχθρών. Η Λούση και ο Ταρζάν  (τα δύο σκυλιά ) σαν Ρωμαίος και Ιουλιέτα θα οδηγήσουν τον  Κότα και τον Παντελή στη συμφιλίωση μέσα από μία σειρά  απροσδόκητων μα και αστείων γεγονότων.  Η παράσταση είναι για παιδιά όλων των ηλικιών.

20:00

Χώρος  :Συναυλιακός

The Burger Project  “Μουσική και Φίλοi

Μια διαδραστική συναυλία για παιδιά και ευφάνταστους ενήλικες. Με όχημα τα τραγούδια των Burger Project, γρήγορα μουσικοκινητικά παιχνίδια και χιουμοριστικούς αυτοσχεδιασμούς. Μικροί και μεγάλοι θεατές ενεργοποιούν την φαντασία τους και αλληλεπιδρούν με ρυθμούς και ήχους.

Αυθόρμητοι αυτοσχεδιασμοί, διαδραστικά μουσικοκινητικά παιχνίδια, καινούργια και παλιά τραγούδια και μπόλικος χορός είναι τα συστατικά της πρωτότυπης παιχνιδο-συναυλίας τους. Στις βαλίτσες τους κουβαλάνε μπόλικο χιούμορ, παιχνίδι, ρυθμό και πολλά παλιά και νέα τραγούδια.

Διάρκεια: 90 λεπτά (με διάλειμμα)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 08/09(πρωί)

 10:00 – 17:00

Χώρος : TOMY

Starlab  “Κινητό Πλανητάριο”Προβολές ανά μία ώρα, συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας.

Το STARLAB είναι κατά βάση ένα εκπαιδευτικό μέσο και προσφέρει τις βασικές δυνατότητες ενός πλανηταρίου σε ένα μικρό αριθμό ατόμων. Δράση η οποία περιλαμβάνει τη μοναδική εμπειρία ενός πραγματικού πλανητάριου μέσα στο θόλο, όπου οι μαθητές κάνουν ένα μοναδικό ταξίδι στο διάστημα, βλέπουν τα αστέρια και τους πλανήτες όπως φαίνονται σε σκοτεινό ουρανό, μαθαίνουν για τους μύθους των αστεριών και τις ιστορίες που τα συνδέουν. .

10:00 – 16:00 Χώρος : Φρούριο

Η Μυρμηγκοφωλιά “Βιωματικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής” Τμήματα ανά μιάμιση ώρα, συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας.

Ο περιβαλλοντολόγος Παναγιώτης Παπαδόπουλος θα παρουσιάσει στα παιδιά ζωντανά “τη μυρμηγκοφωλιά”, ένα  βιωματικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής που ενθουσιάζει και παράλληλα εκπαιδεύει τα παιδιά σε σημαντικά θέματα γύρω από το περιβάλλον αλλά και τον σεβασμό της ζωής όσο μικρή και αν είναι. Μαθαίνουμε πώς λειτουργεί μια ζωντανή αποικία μυρμηγκιών και τι μας μαθαίνει  (επικοινωνία, συνεργασία, σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων). Μαθαίνουμε πώς το έντομο κλαδί καταφέρνει να επιβιώνει χωρίς κανένα άλλο μέσο προστασίας πέρα από το καμουφλάζ του και πώς συν εξελίχθηκε μαζί με τα φυτά και πώς απολιθώματα από ζώα που έζησαν εκατομμύρια χρόνια  πριν έχουν διατηρηθεί μέχρι σήμερα και τι πληροφορίες  μας δίνουν. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι ζωντανά έντομα, μία αποικία μυρμηγκιών για παρατήρηση, μια μικρή αποικία από έντομα κλαδιά, ολοκληρωμένος ο κύκλος της ζωής των  σκαθαριών με ζωντανά δείγματα από όλα τα στάδια ανάπτυξης  (Κάμπια, νύμφη, ενήλικο). Όλα τα έντομα που χρησιμοποιούνται  είναι 100% ασφαλή (δεν δαγκώνουν και δεν τσιμπάνε), αληθινά  απολιθώματα, αυθεντικοί τριλοβίτες και αμμωνίτες πολλών  εκατομμυρίων ετών,που τα παιδιά θα πιάσουν και θα  παρατηρήσουν από κοντά.

10:00-12:00

Χώρος: Πλατεία

Χοροτάξιο  “Moves&Maths

Χορός και μαθηματικά είναι δύο έννοιες που αρχικά φαίνεται  να μην έχουν ομοιότητες. Όμως συνδέονται απόλυτα και μπορούν μαζί να αποτελέσουν μία ξεχωριστή ενότητα.  Πρόκειται για ένα καινοτόμο, προσιτό, διασκεδαστικό τρόπο διδασκαλίας των μαθηματικών μέσα από την κίνηση και τον χορό.

10:00-13:00

Χώρος:Δασάκι

HopHop“ Χώματα και χρώματα”

Με χώμα, άμμο, νερό και χρώματα, παίζουμε και γιορτάζουμε  το ελεύθερο και ανέμελο παιχνίδι. Βασικός μας στόχος η χαρά. Ελάτε να λερωθούμε διασκεδάζοντας.

10:00-13:00

Χώρος:Γήπεδο

Π.Ο.Α.Κ.  “Γνωρίζω το τέννις”

Γνωριμία των παιδιών με το άθλημα του τένις από τον Πανθρακικό ‘Όμιλο Αντισφαίρισης Κομοτηνής.

11:00-14:00

Χώρος:Τσίρκο

Plie “Mini Ballet Class”

Η σχολή χορού Plie θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν την εμπειρία του μπαλέτου. Το μπαλέτο  εξασκεί  το μυαλό και το σώμα με την εκτέλεση  σύνθετων ασκήσεων  και προωθεί την έκφραση του χορευτή από πολύ νωρίς. Οι μικροί μας φίλοι θα  συμμετέχουν με σειρά προτεραιότητας σε 15 μέλη τμήματα ανά μία ώρα.

11:00-13:00

Χώρος: Δασάκι

“Φτιάχνουμε Βοτανικά μείγματα με το Grizo&Prassino

Τα βότανα είναι τσάι; Γιατί μυρίζουν ενώ είναι ξερά; Πότε τα πίνουμε; Πού τα αποθηκεύουμε;  Θα απαντήσουμε,  θα πιασουμε, θα μυρίσουμε, θα παίξουμε, θα ανακατέψουμε  και θα φτιάξουμε ο καθένας το δικό του μοναδικό βοτανικό  μείγμα grizo&prasino.

11:00-14:00

Χώρος:Δασάκι

Πάστα Φλώρα “Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής”

Ζαχαροπλάθουμε με την “Πάστα Φλώρα”. Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε ένα ατελείωτο παιχνίδι με τα υλικά και τα  εργαλεία της ζαχαροπλαστικής

12:00-14:00

Χώρος: Πλατεία

Χοροτάξιο “Capoeira μετον Mestre Lingeirinio

To κέντρο τέχνης χορού και κίνησης Χορόταξιο και ο MestreLigeirinho θα παρουσιάσουν μια διαδραστική επίδειξη της αφροβραζιλιάνικης πολεμικής τέχνης Capoeira. Η Capoeira είναι μια μοναδική πολιτισμική έκφραση στο χώρο των πολεμικών τεχνών. Είναι ένα παιχνίδι που εστιάζει κυρίως στον εσωτερικό κόσμο του κάθε capoeirista με απώτερο στόχο την απελευθέρωση του μυαλού και την εξοικείωση με το σώμα.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ  8/9

(απόγευμα)

 17:30

Χώρος: Αμφιθέατρο

Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ

“Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Κουτί των Ήχων”

Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ παρουσιάζει την πετυχημένη εκπαιδευτική θεατρική παράσταση  «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Κουτί των  Ήχων». Η παράσταση υπόσχεται να μαγέψει και να εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για μία ευρηματική παράσταση, ένα σύγχρονο παραμύθι, που συνδυάζει μοναδικά τη θεατρική  αφήγηση, τη σωματική έκφραση και τους προηχογραφημένους ήχους, δημιουργώντας ένα ιδιαιτέρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα. «Τί θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την Πόλη της Φασαρίας ακολουθώντας την καρδιά του;  Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, τον  ωθούν σε μια μαγική περιπέτεια!» Η παράσταση είναι ιδιαίτερα διαδραστική και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκειά της, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά  ηχοχρώματα, απαντώντας σε ερωτήσεις και βοηθώντας τον  κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα.   Ηλικίες: Από 2,5 έως 10 ετών Διάρκεια: 60 λεπτά

 

18:45

Χώρος:Τσίρκο

CircusTaradadan “Ο Κύκλος”

Μια παράσταση με ακροβατικά, ζογγλερικά, κλοουνερί. Μέσα από την τέχνη του κλόουν, τα παιχνίδια ικανοτήτων και φυσικά την απαραίτητη συμμετοχή του κοινού, η οικογένεια CircusTaradadan θα μας διασκεδάσει και θα μας ταξιδέψει σε ένα κόσμο γεμάτο, χρώματα, μουσική και αστεία! Διάρκεια: 45 λεπτά

21:00

Χώρος: Μικρό Εμπορικό

Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής ΚίνησηςΘερινό Σινεμά: Το κόκκινο μπαλόνι (LeBallonRouge, 1956) του Αλμπέρ Λαμορίς

Ένα μικρό αγόρι βρίσκει δεμένο σ’ ένα στύλο, στους δρόμους του Παρισιού του 1950, ένα κόκκινο μπαλόνι. Το παίρνει μαζί του κι από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα το μπαλόνι ακολουθεί το αγόρι παντού. Κάτι που προκαλεί τον φθόνο των άλλων αγοριών που παίζουν στους δρόμους.  To Κόκκινο Μπαλόνι πήρε το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες και το Όσκαρ σεναρίου το 1956 και αποτελεί μια κλασική φαντασία και μια από τις καλύτερες παιδικές ταινίες όλων των εποχών.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας