Έπεσε εντελώς έξω στις προφητείες του ο Άγιος Παΐσιος ;

Ο γέροντας Παΐσιος υπήρξε μια από τις σημαντικότερες μορφές της ορθόδοξης πίστης του 20ου αιώνα και δικαίως το οικουμενικό Πατριαρχείο το 2015 τον ανακήρυξε σε Άγιο του οποίου η μνήμη εορτάζεται στις 12 Ιουλίου κάθε έτους.
Δυστυχώς ως σύγχρονοι νεοέλληνες οι περισσότεροι εξ ήμών, αγνοώντας το μοναχικό του βίο και το έργο του για τα οποία αγιοποιήθηκε , προτιμάμε να τον βλέπουμε σαν προφήτη.
Άραγε ζηλεύουμε τον Νοστράδαμο;Έχουμε ως θρησκεία την ανάγκη να δημιουργήσουμε ιερή παράδοση στα μέντιουμ;
Οι προφήτες της Θρησκείας είναι συγκεκριμένοι και ο λόγος αφορά μόνο προφητείες για το θεό και για την έλευση του θεανθρώπου στη γη.
Αφορμή για το άρθρο στάθηκε τόσο η επίσκεψη Ερντογαν στην Ελλάδα όσο και το θέμα του Σκοπιανού που μας απασχολεί αυτό το διάστημα ,και τα σενάρια που ξαναφούντωσαν γιαυτα τα δύο θέματα ,βασισμένα σε αποσπασματικές φράσεις του Αγίου.
Να τονίσω πως και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε κάνει αναφορές στους Ρώσους και Τούρκους , όμως εκείνη την περίοδο οι συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές οπότε δεν πρέπει να συγχέονται. Ο Ελλαδικός χώρος βρισκόταν επί Οθωμανικής κυριαρχίας, η θρησκεία και η γλώσσα ήταν το μόνο που κρατούσε όρθιο τον Ελληνισμό επί 400 χρόνια σκλαβιάς αλλά απαιτούταν και ένα όραμα ελπίδας και ελευθερίας το οποίο θα ενδυνάμωνε τη εθνική συνείδηση και πίστη.
Η Ρωσία βρισκόταν συχνά σε πολεμική διαμάχη με τους Οθωμανούς, ήταν ορθόδοξη χώρα, ενώ και αρκετοί Ελληνες είχαν καταφέρει να αναρριχηθούν σε υψηλά αξιώματα της τσαρικής αυλής. Δεδομένων των συνθηκών δικαίως ο Κοσμάς ο Αιτωλός οραματίστηκε τους Ρώσους ως σωτήρες της Ελλάδος και ικανούς να διαλύσουν την Οθωμανική αυτοκρατορία.
Επαληθεύθηκε κατά τα 2/3, η Οθωμανική αυτοκρατορία κατακερματίσθηκε και η Ελλάδα απελευθερώθηκε με το έναυσμα και την οργάνωση του αγώνα να δίνεται εκ της Οδησσού συσταθείσας Φιλικής Εταιρίας.
Προβληματισμό όμως προκαλεί η παρουσίαση από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ (κυρίως των ηλεκτρονικών) του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και του Αγίου Παΐσιου ως καθαρά και μόνο προφήτες του μέλλοντος της Ελλάδας, παραβλέποντας σχεδόν όλο το υπόλοιπο χριστιανικό έργο τους.
Το ξανθό γένος θα μας σώσει, ακούμε και ξανακούμε, και όχι μόνο αυτό, αλλά θα μας δώσει και την Κωνσταντινούπολη πίσω. Κάθομαι και βλέπω πόσοι από εμάς πιστεύουμε αυτές τις προφητείες και εκπλήσσομαι από τον αριθμό.
Η βαθιά μας πίστη στην ορθοδοξία μας ωθεί να παραδεχόμαστε ενδόμυχα πως μόνο ένα ορθόδοξο χριστιανικό κράτος μπορεί να ενδιαφερθεί πραγματικά για την Ελλάδα. Ηχούν λοιπόν χαρμόσυνα στ αυτιά μας οι ρήσεις του Άγιου Παίσιου για την Τουρκία, που ναι μεν μπορεί να οραματίστηκε τα γεγονότα αλλά σαφώς επηρεάσθηκε απο τα λεγόμενα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ως προς τα αίτια του κατακερματισμού της γείτονος χώρας.
Πόση ιστορία όμως γνωρίζουμε; η απάντηση είναι εύκολη. Ελάχιστη…αφού να φαντασθείτε πως ακόμα και σήμερα τακτοποιούμε την Οθωμανική αυτοκρατορία της πανσπερμίας των γλωσσών και θρησκειών, με τη σημερινή Τουρκία.
Ούτε φαντάζομαι είναι ευρέως γνωστό πως διακαής πόθος της Ρωσίας ήταν και είναι η μεταφορά του Πατριαρχικού θρόνου στην Μόσχα, μ ότι συνεπάγεται αυτό.
Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν θα διαπιστώσουμε πως η ευρεία διάδοση των προφητειών του Αγίου συνέπεσε με την άνοδο του Πούτιν στην εξουσία της Ρωσίας καθώς και την αλματώδη αύξηση των διαδικτυακών ιστοτόπων πληροφόρησης.
Ακολούθησε η προσπάθεια της Μόσχας για πλήρη ενεργοποίηση του ορθόδοξου τόξου, Ρωσίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Ελλάδας,Σερβίας, με κέντρο το περιβόλι της Παναγίας, το άγιο όρος. Προφανώς και η Ορθοδοξία ήταν η πρόφαση, αφού όπως αποδείχθηκε κύριος σκοπός ήταν να καταστεί η Ρωσία μέσω του βόρειου και νότιου αγωγού που θα κατασκεύαζε ο κυρίαρχος ενεργειακός πάροχος της Ευρώπης, κατόπιν πλήρους συμφωνίας με την Γερμανία της Μέρκελ.
Με την πρώτη ματιά βλέπουμε πως όντως η Τουρκία, θα δεχόταν μεγάλο οικονομικό πλήγμα αφού θα ματαιωνόταν κάθε σχέδιο για την κατασκευή αγωγών στο έδαφος της προκειμένου να μεταφέρονται ενεργειακοί πόροι στην Ευρώπη.
Δεν λήφθηκαν υπόψη όμως δυο παράγοντες που θα άλλαζαν άρδην την κατάσταση. Πρώτον οι ΗΠΑ δεν επιθυμούσαν με κανένα τρόπο τον ενεργειακό αποκλεισμό τους από την Ευρώπη που θα είχε ως συνέπεια την απόλυτη “παράδοση” της Ε.Ε στα χέρια του Γερμανορωσικου άξονα, και δεύτερον πως η Τουρκία διέθετε και άλλες γεωστρατηγικές επιλογές, όπως το να εδραιώσει την παρουσία της στις πετρελαιοπηγές της Μοσούλης του Κουρδικού Ιράκ ή να εφαρμόσει το ολέθριο σενάριο για τον Ελληνισμό υφαρπάζοντας τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου της Κύπρου προσαρτώντας τα κατεχόμενα.
Η συνέχεια είναι γνωστή, η ΗΠΑ ως η μοναδική υπερδύναμη του πλανήτη είπαν στοπ στα σχέδια των Ρωσογερμανών, και η Ελλάδα το πλήρωσε ακριβά και ακόμα το πληρώνει.
Σήμερα η Ρωσία του Πούτιν για ένα περίεργο λόγο έχει θεωρητικά ξεχάσει την ορθοδοξία και τα έχει βρει σε όλα με την Τουρκία του Ερντογάν. Που είναι λοιπόν το ξανθό γένος που θα πολεμήσει με την Τουρκία και θα την κατακερματίσει , δίνοντας ταυτόχρονα την Κωνσταντινούπολη στην Ελλάδα; Τα γεγονότα μας οδηγούν να πούμε πως έφτασε η ώρα που θα πούμε ότι έκανε λάθος ο Παΐσιος;
Φυσικά και όχι, οι προφητείες τώρα έχουν περισσότερες πιθανότητες να επαληθευθούν αν ο Ερντογαν κάνει το ολέθριο λάθος για εκείνον, να ακολουθήσει αμετάκλητα το άρμα της Ρωσίας.
Αν οι ΗΠΑ το θεωρήσουν συμφέρον, μπορούν να ανάψουν την σπίθα για τον άμεσο διαμελισμό της Τουρκίας σε τρία κράτη, 1)την Ευρωπαϊκή Τουρκία η οποία θα περιλαμβάνει την ανατολική Θράκη και την Μικρα Ασια και η οποία θα ενταχθεί στην Ε.Ε, 2)την ηπειρωτική Τουρκία και 3)το Κουρδιστάν.
Όσο για την Κωνσταντινούπολη; Είναι αστείο να πιστεύουμε πως μια πόλη των 17.000.000 θα δοθεί στην Ελλάδα των 11.000.000 και πρέπει να δούμε την προφητεία με πιο ευρύ πνεύμα, μια που πόλη σύμφωνα με το πιο πάνω σενάριο θα ανήκει ως πρωτεύουσα της ευρωπαϊκής Τουρκίας στην Ε.Ε.
Το σύμβολο της πίστης μας παίζει τον σημαντικότερο ρόλο, η Αγία Σοφία και ίσως μπορέσει να λειτουργήσει έστω και μια φορά ως Πατριαρχική εκκλησία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας