Άνοιξε ασκούς ο Καραλίδης, περιμένει χρίσμα για εθνικές

Πολύ διαφωτιστική η συνέντευξη του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας, κ. Φώτη Καραλίδη, στο γειτονικό ραδιόφωνο του Χρόνου. Μου λύθηκαν πολλές απορίες. Κυρίως ότι ξεκαθάρισε ο ίδιος πως δεν θα διεκδικήσει την Περιφέρεια στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, όπως γνωστοποίησε και στα κεντρικά γραφεία του ΚΙΝΑΛ. Αντιθέτως, ενημέρωσε πως έχει καταθέσει το όνομα του για το εθνικό ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Ξάνθη, κάτι που το περιμέναμε, και τώρα αναμένει να δει αν θα επιλεγεί ως ένας εκ των υποψηφίων.

Τώρα για τον “εκλεκτό” του ΚΙΝΑΛ στην Περιφέρεια, ανέφερε πως έχουν κατατεθεί στο κόμμα πέντε ονόματα υποψηφίων, αυτά των πρώην Υπουργού και τέως Βουλευτή Ροδόπης Γιώργου Πεταλωτή, τέως Δημάρχου Καβάλας Κώστα Σημιτσή, πρώην Υφυπουργού και τέως Βουλευτή Έβρου Γιώργου Ντόλιου, του πρώην θεματικού αντιπεριφερειάρχη Κώστα Παπακοσμά και του περιφερειακού συμβούλου Αναστάσιου Τσαλδαρίδη.

Φαίνεται πάντως πως η ζυγαριά κλείνει προς τη μεριά των Γιώργου Πεταλωτή και Κώστα Σημιτσή, με τον δεύτερο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Και η αλήθεια είναι πως ο πρώην Υπουργός δεν “καιγόταν” και τόσο πολύ να μπει στην αυτοδιοίκηση, οπότε ίσως και να τον βολέψει αυτή η κατάσταση. Όμως περιμένουμε και την επίσημη ανακοίνωση διότι όλα μπορούν να ανατραπούν.

Επιστρέφω στη συνέντευξη του Φώτη Καραλίδη, ο οποίος “άνοιξε ασκούς”, καθώς αναφέρθηκε και στους “φερόμενους υποψηφίους” της γαλάζιας πλευράς. Και εδώ που τα λέμε, κάπου έχει δίκιο. Τοψίδης, Σιμόπουλος, Ζαγναφέρης, Μαρκόπουλος, πολλοί οι επίδοξοι που θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη… ή που θέλουν να γίνουν Περιφερειάρχες στη θέση του Μέτιου. Όπως είπε ο ίδιος ο κ. Καραλίδης “κάθε πικραμένος πλέον στην Νέα Δημοκρατία αισθάνεται ικανός να καταθέσει ψηφοδέλτιο στις περιφερειακές εκλογές”.

Και έσπευσαν μάλιστα στη συνάντηση των περιφερειακών συμβούλων και των Αντιπεριφερειαρχών στα κεντρικά του κόμματος στην Αθήνα να εκφράσουν κάποιες διαφωνίες για την επιλογή του κόμματος να στηρίξει τον Χρήστο Μέτιο. Βρε σεις, μην παραμυθιάζεστε και “καίτε” τις υποψηφιότητες σας από μόνοι σας. Βασικά, κάποιοι από τους αντιπεριφερειάρχες φαίνεται πως αυτοπροτάθηκαν κιόλας από μόνοι τους να χριστούν χαλίφηδες, όμως στα κεντρικά εξακολουθούν να έχουν άλλη γνώμη και να στηρίζουν τον νυν Περιφερειάρχη. Πάντως, αυτή η συνάντηση μάλλον καλό θα κάνει στον κ. Μέτιο, για να ξαναδεί ποιους θα ανανεώσει στο ψηφοδέλτιο και ποιους όχι. Εεε εδώ που τα λέμε, μια ανανέωση υποψηφίων τη χρειάζεται η Περιφερειακή Αναγέννηση.

Τέλος, οφείλω να αναφερθώ και στον λόγο που ο ίδιος ο κ. Καραλίδης αποφάσισε να μην κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς όπως είπε διαφωνεί με την κατάργηση των χωρικών αντιπεριφερειαρχών, αφού αυτοί που επιλέγονταν είχαν μια καταξίωση στο επίπεδο του νομού τους.

Αναμένουμε λοιπόν τα τελικά χρίσματα, που δεν θα αργήσουν.

ΜΓ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας