Άλλη μία απώλεια για τους ΑΝΕΛ στην ΑΜΘ: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Η. Χατζηθεοδωρίδης

Την αποχώρηση του από το συνδυασμό “Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδα μας” δήλωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης, με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, εκφράζοντας την έντονη αντίθεση του.

Στην επιστολή του σημείωσε: “Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από σοβαρό προβληματισμό που προέκυψε μετά την υπογραφή προσυμφώνου μεταξύ της χώρας μας και της πΓΔΜ, σχετικά με την χρήση του ορου Μακεδονία ως συνθετικό του ονόματος της γείτονος χώρας. Ξεπεράστηκαν, για μένα προσωπικά καθώς και για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, οι κόκκινες γραμμές σχετικά με το θέμα αυτό. Δεν θέλω, δεν συμφωνώ και δεν εγκρίνω με κανένα τρόπο και μέσο την χρήση της λέξης Μακεδονία από καμία χώρα ή έθνος που ουδεμία σχέση είχε ή έχει με τον ελληνισμό και την Ελλάδα μας. Η ιστορία μας είναι κάτι που δεν πωλείται ούτε παραχωρείται σε κανέναν. Ο μέχρι σήμερα συνδυασμός που λέγεται Μακεδονία, Θράκη, Ελλάδα μας, θα ήθελα να παραμείνει ως έχει για πάντα, κι όχι να λέγεται …Νότια Μακεδονία, Θράκη, Ελλάδα μας, και μετά από καιρό Θράκη, Ελλάδα μας, και στο τέλος σκέτο Ελλάδα μας. Μερικοί ανιστόρητοι και αφελείς μάλλον, από άγνοια ή σκοπιμότητα, θέλουν να γυρίσουν την χώρα μας στα όρια του 1897”.

Άλλη μία απώλεια λοιπόν για το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, αφού πρόκεται για την παράταξη του υφυπουργού Εξωτερικών του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, και μία άμεση δήλωση διαφωνίας προς την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη συμφωνία της ονομασίας των Σκοπίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας